Thursday, August 15, 2013

Neljapäev

Eelmises postituses mainitud päevaplaan täna paika ei pidanud korraldajate vea tõttu. Nimelt jäi meie tänane esinemine ära, kuid sellest pikemalt räägin hiljem.

Hommik algas juba sisseharjunud rutiiniga: äratus, pesu, söök. Kuid täna hommikul sõitsime külla ühte kooli, kus ootas meid ees soe vastuvõtt. Nimelt juba bussiga parklasse keerates seisid lapsed rivis ning bussist välja astudes aplodeerisid nad meile lustakalt. Meid juhatati edasi saali, kus laval oli orkester, kes meid juba ootas. Orkester koosnes peamiselt traditsioonilistest pillidest. Näha oli mitmeid erinevaid flööte ja vilesid, kitarre meenutavaid neljakeelelisi pille ning kandleid meenutavaid keelpille. Orkestrit toetasid veel kontrabass, tšello ja trummid. Meile esitati kaks kohaliku traditsioonilise muusika pala ning seejärel tuli ettekandele soolo, mida mängis üks tütarlaps.Ta esitas loo guzhengi nimelisel pillil. Seejärel oli esinemise kord meil ning me kandsime ette "Ingliska" ning "Kadreli". Siis hakkasime mängima. Alguses olid kohalikud väga arad ning ei tahtnud üldse kaasa lüüa, kuid juba järgmise ringmängu ajal oli tantsuplatsil nii palju inimesi, et ei mahtunud väga äragi. Pärast esinemist viidi meid klassi istuma, kus pakuti meile juua ning näksi ja anti meile kaks mõistatust lahendada. Esimeseks tuli saada väike kett metallrõnga ümber rõngast kukutades (seda on raske seletada, küll koju jõudes demonstreeritakse. Fotode kaustas on ka sellest pilte) ning teiseks tuli üks puust lelu lahti saada ning siis ka kokku panna. Viimane ülesanne osutus nii raskeks, et veel hilistel õhtutundidelgi üritas mõni lelu saladusi murda, kuid tulutult. Edasi istusime bussi ning sõitsime hiina tantsu tundi. 
                                                                 Lõik orkestri esinemisest

Tund toimus kohaliku lasteaia saalis. Esimese asjana bussist välja astudes nägime paabulindu, kes vabalt lasteaia õuel ringi uitas. Teda jälitades avastasime, et  õues seisavad lisaks mänguväljakule ja puudele veel  linnumaja, ning kitseait. Proov kestis ligi kaks tundi ning tants, mida me õppisime, oli meile kohutavalt naljakas. Lisaks huvitavatele tantsuliigutustele olid Jürgenil ja Janekul seljas suured palavad kostüümid (vaadake videoid). Täna me tantsuga lõppu ei jõudnud ning seetõttu on meil homme hommikul vara kahetunnine proov. See tants tuleb ettekandele festivali lõppkontserdil. Proovisaalist välja astudes tundsime reisi jooksul esimest korda, et väljas on jahedam kui sees. Istusime bussi, kus ootas meid üllatus.
                                                                            Proov
              
Üllatuseks oli see, et meil jäi täna esinemine ära ning selle asemel läheme hoopis veeparki ujuma. See on maailmas pindalalt üks suurimaid veeparke. Suur ta oli, kuid kõik basseinid olid põlvini. Kui oli tahtmine sügavamas vees ujuda, tuli minna kohe kõrval asuvasse jõkke, kuid see oli reostusest roheline ning ei kutsunud väga suplusele. Kuid seal olid suur liumägi, üks toru, vesimadratsid, kuhu pidevalt vett peale pritsiti igast ilmakaarest ning purskkaevu platvorm (seda on raske seletada, lisatud selgitav pilt). Veepargis saime olla kaks tundi ning pärast sõitsime tagasi meie festivalikoju õhtusöögile. 
                                                                     Purskkaevu platvorm

Tänasest kehtestati meile uus reegel, mille kohaselt algab öörahu kella kümnest. Toas peab olema vaikus, et need, kes magada tahavad, saaksid seda teha. Üleval tohib olla koridoris diivanite juures või õues, kuid sealgi vaikselt.

Eilsest esinemisest ka pilte:

                                                                             Proovis
                                                                          Esinemisel


Tänaseks aitab, uni ootab. Head ööd!

Tuba 112A

No comments:

Post a Comment