Wednesday, August 14, 2013

Kolmapäev. Vist.

Ajaarvamine on täiesti segamini, kuu- ja nädalapäevad näiteks. Aga ega sellest suurt midagi ole ka. Paar killukest tänasest päevast:

Hakkame juba harjuma, et toas on jahedam kui õues. Majades on igal pool konditsioneerid, õue minnes lööb leitsak hinge kinni. See 36 kraadi, mida Janek mainis, on nii öösel kui päeval. Õhtul läheb küll pimedaks, kuid mitte jahedamaks. Veidi lohutab, et meie giidi sõnul oli eelmisel nädalal keskmiselt 39 kraadi J.

Päev algas ühise jalutuskäiguga panka, et end kohaliku rahaga varustada. Ikka kogu grupp koos, üks giididest grupi ees, teine järel. Et keegi kaduma ei läheks ja kõik organiseeritud välja näeks. Korraldajate algne nägemus raha vahetamisest oli selline – Krissu kogugu kokku kogu raha, mida tahame vahetada, võtku jalgratas ja kimagu panka (mille asukoht ei olnud teada), vahetagu raha, kimagu tagasi ja jagagu raha laiali. Vau, hea plaan, aga… No suutsime lõpuks oma giididele selgeks teha, et nii ikka ei lähe küll. Sobivaks argumendiks osutus eelkõige see, et meil pole nii kombeks, raha on igaühe jaoks väga isiklik asi ja sellega nii ikka toimetada ei saa. Tegelikult, arvestades meie eelmise õhtu jalutuskäiku linnas, olen ma täiesti kindel, et oleks olnud väga jõhker Krissu jalgrattaga sellesse liiklusekaosesse saata.

Täna saime ka esinemistega käe (võis siis jala) valgeks. Suur osa festivali esinemistest toimub Yilani veepargi territooriumil asuval suurel laval. Seal alustasime meiegi. Lavaproovi järel oli selge, et plaanitud kava läheb ümbertegemisele. Välja sai visatud laulud ja mängud, sest pakutavate tehniliste lahenduste juures ei olnud kuidagi võimalik laulu publikule kuuldavaks teha – laval liikuv(ate) laulja(te) hääle kinnipüüdmine osutus ületamatult keeruliseks  ülesandeks. Lisaks oli meie isikkoosseisu töövõime veidi häiritud: Robin oli küll eelmisel õhtul tekkinud palaviku taanduma sundinud ja tegi vapralt kogu esinemise kaasa, kuid Juss pidi oma tantsijakoha Kõivupuule loovutama, sest eelmisel õhtul peetud korvpallilahingus viga saanud jalaga ta vähemalt täna tantsida ei saanud. Esinemine läks kenasti, kiidusõnad (ja mõned soovitused edaspidiseks) Krissult olid selle kinnituseks.

Praktilisist asjust ka: käivitasime esimest korda ühise pesupesemiskonveieri – pesime puhtaks 14 rahvarõivasärki ja 20 sukka. Pesu pesemine on lihtne: paned pesu masinasse, viskad peoga ämbrist parasjagu pulbrit järele, lööd kaane kinni, topid 20 dollarit (meie rahas ca 50 senti) vastavasse pilusse ja vajutad ainsale masina peal olevale nupule ja 35 minuti pärast võtad puhta pesu välja. Ei mingit peavalu pesuprogrammi või temperatuuri valimise või pulbri doseerimisega.

Homseks on meil päevakavas ühe kohaliku kooli külastus, osalemine hiina tantsu tunnis ja õhtul taas esinemine festivalilaval.  

Tuuli

P.S. Nii mõnigi meist tahaks juba veits šokolaadi ja kiluvõileiba. 

Selle sõbraliku sisaliku leidsime oma toa aknalt, õnneks väljastpoolt :).

No comments:

Post a Comment