Saturday, August 24, 2013

II Laupäev

Täna pidime tõusma eriti vara - nimelt pidime me kogunema kell 8.10, et minna Vaikse ookeani äärde. Bussisõit sinna kestus umbes 45 minutit ning kohale jõudes paistis päike ja sooja oli 30 kraadi ringis. Kohapeal anti meile 2 tundi vaba aega ning selle aja sees võisid soovijad käia ujumas või päevitada, enamik suundus siiski kohe vette ning jäi sinna peaaegu lahkumiseni, aga leidus ka neid, kes eelistasid pigem päevitada. Vesi tõmbas kõiki ligi seetõttu, et täna oli korralik lainetus, mis oli arvatavasti kohalike jaoks tavaline, aga meie jaoks oli see vaimustav, kuna sealset lainetust ei ole võimalik võrrelda sellega, mis on Läänemerel (kui siis ainult mõne tormi ajal). Ning kuigi paljud kasutasid päikesekreemi, said nad hiljem aru, et neil oli ikkagi korralik päikesepõletus.

Pärast ookeni külastamist suundusime tagasi ühikasse, kus sõime lõunat ja panime selga rahvarõivad, et minna esinema.Tänane esinemine oli selles mõttes eriline, et täna tutvustas Kristiina publikule põhjalikumalt rahvarõivaid, rääkis ka pisut Eesti kultuurist ja ajaloost. Esinemine kestis üle tunni ning pärast seda algas umbes kümneminutiline fotosessioon.

Esinemisele järgnes pidu! Meie saadikud kinkisid meile igasuguseid huvitavaid kingitusi nagu dekoratiivne peavõru ja mobiiliripats. Lisaks sellele olid nad meile valmistanud koogi, mille peale oli kirjutatud "Eesti Vabariik Palju õnne". Mõnele kirjaveale vaatamata oli see meile siiski väga meeldiv üllatus. Ka meie andsime neile kingitusi - nimelt sai iga saadik meilt käsitööna valminud võtmehoidja.

Siis oli aeg proovi suunduda - nimelt algas meil nüüd hiina tantsude proov. Kõik osalejariigid esitasid oma tantsud järjest (meie olime eelviimased) ning pärast hiina tantse oli järjekord ooperi käes. Esimene proov kulges konarlikult, aga "õnneks" tuli kümnekonna minuti pärast uus proov, mis tuli aga palju paremini välja. Pärast proovi suundusime asju pakkima ning siis bussi peale. Jõudsime bussi peale 4. rühmana ning kuna kohal oli 4 bussi, siis saime endi kasutada ka viimase bussi, mis seisis veepargi ees. Veepargist minema sõites peatati buss ning märkasime, et Maroko poisid liikusid meie bussi poole. Hetk hiljem oli buss täitunud marokolastega ning sõitsime edasi. Bussisõit koju osutus veelgi huvitavamaks kuna rühmad sõbrunesid ning algas võidulaulmine, rühmad laulsid kordamööda oma rahvuslaule ja elasid teisele rühmale kaasa. Koju jõudsime lõpuks kell 22.08 ning siis algas alles õhtusöök... :)

Tauri ja Karl

No comments:

Post a Comment